Valentīndienas sāļās brokastis!

Valentīndiena

Katras sievietes vai vīrieša sapnis ir kādreiz izbaudīt brokastis gultā!

Mīļo lasītāj, Valentīndiena ir burvīga svētku diena, kad nevilcināties ar radošumu un ļauties nelielai improvizācijai, lai pārsteigt savu vistuvāko cilvēku!

Labai maltītei nav jābūt sarežģītai, tā izdosies jebkurā gadījumā, ja būs pievienota pati svarīgākā sastāvdaļa – mīlestība?

Banketērijas šefpavāre iesaka: “Radiet svētkus Valentīndienā jau no paša rīta un sāciet to ar brokastu pārsteigumu! Pavasaris jūsmājas būs garantēts!’’

KO MĒS GATAVOSIM?

 Pavasarīgi tomātu salāti ar pesto mērci, maizes grauzdiņiem un ceptu Burrato sieru!
SĀC AR BAZILIKAS PESTO!

Tev būs nepieciešams:

  • 2 ēd. k. zemesrieksti
  • 45 gr. svaigu bazilikas lapu
  • 5 ēdamkarotes sarīvēta cietā siera
  • 125 ml Extra Virgin olīveļļas
  • 2 nomizotas ķiploka daiviņas
  • Citronu sula
  • Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Sausā, sakarsētā pannā apgrauzdē zemesriekstus un tos atdzesē. Piestā ieliec bazilikas lapas, pievieno sāli, piparus, riekstus un ar piestas stampu sasmalcini visu viendabīgā masā. Pievieno olīveļļu, to vienmērīgi iemaisot viendabīgā masā.

Kad bazilika ir sasmalcināta, pievieno ķiplokus un sieru, un visu kārtīgi sastampā. Beigās vēl pievieno sāli, piparus un citronsulu pēc garšas.

TURPINI AR PAMATĒDIENU!

Tev būs nepieciešams:

  • Cherry tomāti ( jo krāsaināki, jo labāk)
  • Pētersīļi ( šķipsniņa)
  • Baziliks
  • Sāls (šķipsniņa)
  • Drupināti pipari ( šķipsniņa)
  • Olīveļļa
  • Milti
  • 1 ola
  • Rīvmaize
  • Pilngraudu tostermaizes šķēle 
  • 125 grami Burrata siers 

Pagatavošana:

Burratas siera bumbiņu panē dubultajā panējumā – miltos, olā, miltos, olā un rīvmaizē. Panēto sieru ievieto ledusskapī uz vismaz 20/30 min.

Tikmēr tomātus sagriež dažādos gabaliņos, pievieno klāt baziliku, pētersīļus, 1 ēdamkaroti olīveļļas, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Lai ēdiens būtu sātīgāks, pagatavo arī maizes grauzdiņus! Pilngraudu tostermaizes šķēli no abām pusēm apsmērē ar bazilikas pesto, sagriež trijstūrīšos un cep krāsnī 180 C grādu temperatūrā aptuveni 5 min. līdz iegūst zeltainu krāsu.

Panēto Burratas sieru liek cepties eļļā, pilnībā nosedzot siera virsmu. Cep līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu, saglabājot maigi kūstošu vidusdaļu.

Apcepto sieru pasniedz kopā ar tomātiem un grauzdiņiem, to visu pārlejot ar nelielu daudzumu pesto mērci.

 

Labu apetīti! ?