Vegānu burkānu mafini – vienkārši un garšīgi

Martā vēlamies padalīties ar super gardu un veselīgu vegānu burkānu mafinu recepti no Banketērijas konditorijas!

Lai pagatavot mafinus, Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 30 g. čia sēklas
  • 150 g. margarīns
  • 200 g. brūnais cukurs
  • 250 g. nomizoti burkāni – smalki sarīvēti
  • 100 g. kviešu milti
  • 100 g. mandeļu milti
  • 8 g. malts kanēlis
  • 5 g. cepamais pulveris
  • 5 g. soda
  • 50 g. valrieksti
  • 100 g. žāvētas dzērvenes

Pamatmasas pagatavošana:

Čia sēklas uzbriedina ar trīs reizes lielāku ūdens daudzumu.

Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno klāt smalki rīvētos burkānus un čia sēklas. Visu kārtīgi izmaisa.

Atsevišķā traukā pievieno kviešu un mandeļu miltus, kanēli, cepamo pulveri un sodu. Miltu masu vienmērīgi iesijā margarīna masā, pēc tam pievieno dzērvenes un sadrupinātus valriekstus.

Kad mafinu masa ir gatava, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C grādiem.

Mīklu liek mafinu formās un cep 12 līdz 15 minūtes.

Kad mafini ir atdzesēti, varat tos izdekorē ar saldo avokado musu!

Kā pagatavot avokado musu?

Avokado sablenderē ar nedaudz kokosa pienu, kļavu lapu sīrupu un mazliet laima sulu. Rezultātā ir jāiegūst viendabīgi bieza avokado masa, kas nav šķidra, bet viegli spiežas cauri konditorijas dekorēšanas maisiņam. Ja vēlaties papildināt mafinus ar vairāk dekorācijām, izmantojiet svaigās ogas, piemēram, mellenes, avenes vai citas ogas.

Lai labi garšo! 🙂

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.